Gitaarcirkel

Leiderdorp

Workshop en masterclass bij Gitaarcirkel Leiderdorp

Zondag 15 januari 2017
Verslagje van de workshop en masterclass met Santiago Lascurain bij de gitaarcirkel Leiderdorp.


Met zo'n 15 gitaristen kwamen we bij elkaar om een workshop en masterclasses te volgen van Santiago Lascurain.


Het is altijd gezellig om elkaar weer te zien; de hartelijke ontvangst van Diana, de prettige locatie en de goede verzorging, maken dat je je heel erg welkom voelt.

Voor mij waren de meeste gezichten wel bekend; het gitaar wereldje is tenslotte relatief klein.

De sfeer was ontspannen en iedereen was gemotiveerd om iets te leren.

Santiago gaf een workshop over 'met de juiste energie en goede planning instuderen'. We kregen zeer bruikbare tips en adviezen over het instuderen. We deden ook nog een praktische oefening op de gitaar, waarbij iedereen even persoonlijke aandacht kreeg van Santiago.


Er werden 5 lessen van elk een half uur gegeven. Iedere deelnemer speelde eerst zijn ingestudeerde stuk en stelde daarbij specifieke vragen, meestal gerelateerd aan het onderwerp van de workshop.


In de pauze was er even tijd om lekker te genieten van de hapjes en drankjes; en werd er druk doorgepraat over de masterclasses die al geweest waren.


Santiago is een erge fijne leraar, je voelt je bij hem direct prettig en ontspannen en hij reageert heel positief op het gitaarspel. Hij doorziet snel waar de knelpunten van iemand liggen en geeft hele nuttige oefeningen en tips om dit te verbeteren.

Wat mij betreft was het heel inspirerend! Ik heb echt zin om de adviezen in praktijk te gaan brengen. Een zeer prettige bijkomstigheid van de middag was ook nog dat je zo intensief en alleen maar bezig bent met de gitaar dat je even alle andere dingen vergeet…..


Voor herhaling vatbaar dus!

En Diana, heel hartelijk bedankt voor de goede organisatie en leerzame, gezellige middag!

Ellen