Op 21 november 2021 vindt er tijdens de reguliere gitaarcirkel ook een masterclass plaats. Deze wordt gegeven door Martin van Hees

Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte dat je 8 minuten voorspeelt zonder dat je een masterclass hebt. Daarnaast is er ruimte voor 3 mensen die een masterclass hebben samen met Martin. Hiervoor is er nog één plek vrij. Je kan hier als luisteraar ook bij aanwezig zijn.

Als luisteraar of als je zonder les wilt voorspelen kost € 10,00

Als je een masterclass met Martin van Hees wilt betaal je € 30,00 voor 40 minuten les.

Stuur een mail naar public@dianabelfor.nl Vermeld of je wel of niet een les van Martin wilt hebben.

——————————————————————————————————————————

ARCHIEF

Op 11 april 2021 was er een geslaagde workshop. Deze workshop werd online gegeven door Nathasja van Rosse en thema was “Toon en klank”.

De gitaarcirkel draait al zeker 20 jaar. Eens per jaar organiseer ik een workshop of masterclass met bekende gastspelers/-sprekers.

Izhar Elias was in 2008 de eerste gastdocent bij de cirkel. Later volgden er meer: Jacco Muller, Marlon Titre, Peter Constant, Santiago Lascurain, Fernando Cordas.
De onderwerpen waren divers: “frasering, een muzikale benadering en toonvorming”, “podiumvrees”, “hoe studeer je iets muzikaal in?”. Workshops flamenco workshop en arrangeren voor gitaar. Zelfs de Alexandertechniek is onderwezen door Djoeke Reijseger.
Ook zijn er masterclasses georganiseerd en gegeven door verschillende beroepsgitaristen.

Het concept gitaarcirkel (of gitaarsalon) heeft anderen geïnspireerd. Er zijn in Nederland nu meer gitaarcirkels te vinden naar het idee van de gitaarcirkel Leiderdorp. Soms o.l.v. beroepsgitaristen soms door amateurs. Het resultaat is het zelfde, gezellig samen muziek maken!